Šefica kuhinje je...
Alisa
Blog
četvrtak, prosinac 21, 2006
SASTOJCI
2 krumpira
2 veće mrkve
vrećica smrznutih (zelenih ili žutih) mahuna Ledo
konzerva kukuruza
brokula (također smrznuta)
1/2 l vrhnja za kuhanje
1 jaje
tvrdi sir

PRIPREMA
Krumpir i mrkvu očistiti i narezati na kockice, a zatim skuhati (u istoj posudi). Mahune kratko prokuhati. U maslacem namazanu posudu (ja imam nekakvu Zepter zdjelu; to je jedino kaj imam od Zeptera, dobila na prezentaciji za koju sam se žrvovala, ha, ha; a ponekad to radim i u ovećoj vatrostalnoj posudi, ovisi o tome koliko sam povrća više od navedenog pripremila) u krug posložiti krumpir i mrkvu, mahune, kukuruz i brokulu. Kad kažem u krug, onda zapravo mislim na to da svaki sastojak, kad posudu gledate odozgo, ima oblik komada/šnite torte, tj. "kružnog isječka", da budem precizna do boli.

Sve preliti vrhnjem koje ste prethodno pomiješali s umućenim jajetom i dodali mu sol, papar i provansalsku mješavinu*. Na sve to staviti naribanu gaudu (ja ne štedim na siru jer sam o njemu fizički ovisna; a upravo sam u životnoj fazi "skidanja sa sira", ha, ha), pokriti (folijom ili pripadajućim poklopcem ukoliko je posuda ima) te peći cca sat vremena na onih legendarnih 220°C (koje sam ja "odokativnom" metodom odredila na svom prastarom štednjaku).

Jasno vam je da u ovo jelo možete ugurati bilo koje povrće koje volite (ili izbaciti iz nejga neko koje ne volite).

*Provansalska mješavina je mješavina začina u koju sam se zaljubila na prvi pogled, okus, miris... Nakon što sam je kupila prije više od godinu dana (a ubrzo potom i potrošila), cijelo sam je vrijeme tražila kako bih je opet kupila. I tako mi se tek nedavno osmjehnula sreća i začin se pojavil u mojem špeceraju, za ne verovat. Odmah sam uzela dva komada jer ziher je ziher. Dakle, to je Kotany začin (užasno me živcira što ne mogu staviti akut na A), pakiran u mlinac (što znači da sami u trenutku pripremanja jela meljete svoje začine), a zove se, kao što već rekoh, "Provansalska mješavina". Sastojci su (prepisujem s bočice): jodirana morska sol, ružmarin, majčina dušica, peršin, paprika, bosiljak, čubar, estragon, kurkuma, piskavica. Inače, postoji i "Talijanska mješavina", također jako, jako dobra, imam je i upotrebljavam je, ali Provansa je Provansa.
alisa @ 13:33 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
AdSense
Brojač posjeta
145122
Index.hr
Nema zapisa.