Šefica kuhinje je...
Alisa
Blog
nedjelja, travanj 13, 2008

Ovo je božanstven recept (uostalom, fotke sve govore).  Dobila sam ga od gđe M., što znači da sve zasluge idu njoj. Živjela jošte sto godina i širokogrudno dijelila recepte!  Ja sam jedino malo "podebljala" mjere u o dnosu na originalan recept (od te količine ispadne jedan "normalan" kolač i jedan manji koji možete napraviti ili u vatrostalnoj posudi, kao što se vidi na slici, ili u kakvom manjem plehu).



SASTOJCI
2 jajca
75 g šećera u prahu
500 g mascarponea (kupite Vindijin, odličan je i skoro duplo jeftiniji od uvoznih)
0,5 l tučenog slatkog vrhnja
cca 4 dl jake crne kave
2 žlice ruma (podebljajte ako vam paše)
1 dl prošeka (vidi komentar pod "rum")
dva paketa piškota
60 g ribane gorke čokolade
 
POSTUPAK
Istući šlag od slatkog vrhnja. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Istući žumanjke sa šećerom u glatku smjesu u koju zatim treba umiješati mascarpone. U drugoj posudi od bjelanjaka istući snijeg pa u njega umiješati kremu, a naposljetku i šlag.

Dno veće četvrtaste posude prekriti piškotima ovlaš namočenim u mješavini kave, ruma i prošeka (tekućine će jamačno uzmanjkati pa budite spremni usred procesa dopuniti posudu za tunkanje). Na piškote stavite polovicu kreme. Na to ponovno složite jedan red namočenih piškota, pa opet stavite kremu. Kolač odložite u hladnjak da "otpusti". Možete ga prekriti prozirnom folijom, što ja ne volim jer mi na njoj kasnije ostane "pola" kreme. Prije posluživanja kolač posipajate ribanom čokoladom.

Ovo je nekaj predobro. Nama nikad ne potraje dulje od dva dana. A nema nas 20 u kući.
alisa @ 22:07 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
AdSense
Brojač posjeta
145122
Index.hr
Nema zapisa.