Šefica kuhinje je...
Alisa
Blog
subota, prosinac 4, 2010

Evo mene nakon duljeg izbivanja. Cool

Ubijam se zadnjih dana u ovoj salati, ukusna je i jednostavno se radi, pa rekoh da je podijelim s publikom. Naime obožavam papriku, a onda i sve ostale sastojke. Fotke su ovdje.



 SASTOJCI

  • 2-3 paradajza
  • 2-3 paprike (ne one goleme dućanske, nego normalne, s placa – barem dok ih ima)
  • konzerva tune
  • cca 20 dag fete
  • 1 jogurt LGG
  • malo majoneze (obožavam majonezu Thomy s maslinovim uljem)
  • cca 300 g smeđe riže (ja koristim Encijanovu)
  • konzerva kukuruza šećerca

 PRIPREMA

Kao što rekoh, ja koristim Encijanovu rižu. Pristavim vodu i namočim rižu. Kad voda zavrije, ubacim rižu i kuham je 30–35 minuta (otklopljenu). Ostavim da se malo prohladi. Tada nasjeckam paradajz i papriku, ubacim unutra ocijeđenu tunu, promiješam. Dodam razmrvljenu fetu, promiješam. Miješam rukama (obučenima u tanke kuhinjske rukavice koje kupim u DM-u) jer mi se čini da tako manje gnječim sastojke. Dodam LGG i stvarno malo majoneze, promiješam. Dodam rižu, promiješam. Dodam kuruzu. promiješam. Ako želite, možete po salati napraviti "jedan krug" maslinovim uljem (u tankom mlazu), pa još jednom promiješati. Ili se odmah bacite na klopu ili salatu odložite u hladnjak pa jedite kad se malo ohladi. Brzo, a odlično. Barem meni.

P. S. Naravno da riža ne mora biti smeđa, ali ja ovu salatu volim baš s njom.

alisa @ 22:10 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
AdSense
Brojač posjeta
145122
Index.hr
Nema zapisa.