Šefica kuhinje je...
Alisa
Blog
petak, prosinac 29, 2006
Zgodan receptić, jedino kaj budete potrošili hrpu posuda. Ali isplati se.

SASTOJCI
paket (ili nešto manje, ovisno o broju gladnih usta) širokih rezanaca (npr. Tagliatelle, Barilla)
50 dag brokule (ili jedna do dvije "glavice")
slatko vrhnje (Brzo i fino, Dukat), ali može i vrhnje za kuhanje
tvrdi sir
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
1 žlica maslaca
1 žlica limunova soka
sol, papar, žlica Vegete
(parmezan)

PRIPREMA
Iduća četiri koraka izvode se u zasebnim posudama.

1. Staviti očišćenu i usitnjenu brokulu da se kuha u slanoj vodi (opet idemo na osjećaj, probajte je 20 minuta nakon što voda zakuha pa ćete vidjeti je li gotova ili je treba još malo kuhati; ali vjerojatno će biti kuhana).

2. Rezance skuhati (u slanoj vodi) i ocijediti.

3. Zagrijati slatko vrhnje, dodati Vegetu i naribani sir, limunov sok i kuhati dok se sir ne otopi.

4.  Ugrijati maslinovo ulje i maslac, dodati ocijeđenu brokulu, najseckani češnjak, kuhane rezance i pripremljeni umak. Sve izmiješati, eventualno kratko prokuhati te dodati sol i papar.

Poslužiti posipano parmezanom.

Slike možete vidjeti na ovom linku.
alisa @ 07:47 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
AdSense
Brojač posjeta
145122
Index.hr
Nema zapisa.