Šefica kuhinje je...
Alisa
Blog
utorak, prosinac 19, 2006
SASTOJCI
4 patlidžana (ili manje, ili više)
4 rajčice (ili manje, ili više)
limunov sok
prstovet mljevene ljute paprike
2 češnja češnjaka
peršin
prstovet majčine dušice (timijana)
prstovet ružmarina
2 žlice mrvica iliti prezlih
maslinovo ulje
sol
papar

PRIPREMA
Patlidžane oprati, odrezati im krajeve i skuhati ih u posoljenoj vodi. Izvaditi ih, ohladiti i uzdužno raspoloviti. Polutke posložiti u vatrostalnu posudu, posoliti ih i pokapati limunovim sokom (s obje strane).

Izmiješati prezle, sitno nasjeckani češnjak, peršin, majčinu dušicu, ružmarin, crvenu papriku i malo soli pa time natrljati i posipati polutke patlidžana (opet s obje strane).

Patlidžane nakon toga obilno zaliti maslinovim uljem, poklopiti posudu i staviti u pećnicu (na jako!) na desetak minuta. Tada posudu izvaditi i na svaku polovicu patlidžana posložiti po nekoliko ploški rajčice, malo posoliti, ponovno pokapati maslinovim uljem te staviti u pećnicu još nakratko, dok se rajčice ne ispeku.

Ovo je fino i toplo i hladno. Njammaaa...
alisa @ 15:26 |Komentiraj | Komentari: 0
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
AdSense
Brojač posjeta
145122
Index.hr
Nema zapisa.