Šefica kuhinje je...
Alisa
Blog
utorak, lipanj 8, 2010




SASTOJCI

nudli (ja obično upotrijebim 4 paketića: nudle kupujem u Kauflandu, a stoje na policama s potrepštinama za orijentalnu kuhinju, iznad škrinja sa smrznutom hranom)
250 g šampinjona
2-3 češnja češnjaka
2-3 mrkve
2 tikvice
1 poriluk
100 g špinata
bambus (nije neophodan, a ako ga stavljam, upotrebljavam onaj iz konzerve koju također kupim u Kauflandu)
ulje
umak od soje
1 žličica đumbira
začin iz paketića s nudlima

PRIPREMA

Ovo je onaj dosadniji dio koji sam spomenula u uvodu: dok očistite sve povrće, lagano ste već umorni, ha, ha. Dakle, očistite povrće, operite ga, osušite. Mrkvu narežite na rezance i blanširajte je (ubacite je na nekoliko minuta u uzavrelu vodu), poriluk i tikvice narežite na rezance, gljive na listiće, češnjak sitno nasjeckajte.

Skuhajte nudle – u uzavrelu vodu ubacite 4 paketa nudla i kuhajte ih tri minute; ocijedite i stavite u poklopljen lonac (na toplo). Na ulju u woku lagano popržite češnjak, dodajte blanširanu mrkvu. Ako ćete u jelo stavljati i bambus, dodajte ga u wok češnjaku i mrkvi (a ako zaboravite, kao ja, onda ga dodajte kasnije gljivama). Sve lagašno popržite i istresite na nudle (pa opet poklopite lonac u kojem se nalaze). U woku sad popržite (opet na malo ulja) poriluk, a kad povene, dodajte mu tikvice. I njih istresite na nudle u isti onaj lonac na toplom. U wok opet stavite malo ulja pa popržite šampinjone, a kad su skoro gotovi, dodajte špinat (ja najčešće koristim već ranije blanširani pa smrznuti, ali možete nasjeckati i svježi, prema prilici). I ovo povrće izvrnite na nudle. Sad sve u tom loncu posipajte đumbirom, jednom vrećicom začina koje ćete naći u paketićima s nudlima, i prelijte umakom od soje. Promiješajte i sve vratite u wok. Još malo stavite na laganu vatru i to je to.

DODATAK

Ako želite, svemu možete dodati i sitno sjeckano pileće ili pureće meso. Meso nasjeckajte na sitne komade, posipajte ga Gustinom i dobro promiješajte, prelijte umakom od soje, poklopite i stavite na neko vrijeme u hladnjak.

Ja sve izvedem tako da meso ispečem u woku u onom intervalu prije vraćanja nudla i povrća u wok. Znači, pecite meso za vrijeme dok miješate nudle i povrće i stavljate začine. Nakon što je meso pečeno, i njega ubacite u lonac s nudlima, promiješajte pa onda sve vratite u wok.

Fotografije možete vidjeti ovdje.

Meni je ovo predobro. Odlično je i ako svoju porciju začinite tabascom ili nekim drugim ljutim umakom. Pa još ako znate jesti sa štapićima…

alisa @ 08:58 |Komentiraj | Komentari: 0
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
AdSense
Brojač posjeta
145122
Index.hr
Nema zapisa.