Šefica kuhinje je...
Alisa
Blog
subota, travanj 27, 2013
SASTOJCI

  • 1 hokaido tikva (ili muškatna) cca 800 g (ja kupim i veću, oko 1200 g)
  • listovi lazanja
  • 200 g narezane gaude
  • 1 ili 2 trokuta gorgonzole
 Bešamel

  • 60 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 800 ml mlijeka
  • malo ribanog muškatnog oraščića
  • 1 vrećica parmezana
  • sol i papar
Lazanje

 POSTUPAK

 1. Tikvu raspolovite pa iz sredine izvadite sjemenke i niti. Narežite je na tanje ploške, ogulite i složite na namašćeni papir za pečenje. Posolite i nakapajte maslinovim uljem, zatim pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C, dok ne omekša (ali ne previše). Izvadite je i ohladite.

 2. Pripremite bešamel. Na otopljenom maslacu svijetlo zapržite brašno, potom stalno miješajući dolijevajte mlijeko. Umak miješajte metlicom za snijeg da se ne naprave grudice. Čim zakuha, bešamel maknite s vatre i začinite ga solju, paprom i muškatnim oraščićem. Primiješajte parmezan i ohladite. (Ja nakon dodavanja začina, a prije parmezana, ponovno sve vratim na vatru i lagano miješam uz dodavanje gustina, tek kad postane osjetno gušći, maknem bešamel s vatre i dodam mu parmezan.)

 3. Tepsiju ili vatrostalnu posudu namažite maslacem. Lazanje kratko prokuhajte u posoljenoj vodi, izvadite ih i složite na kuhinjsku krpu da se ocijede.

 4. Na dno pripremljene tepsije složite red lazanja, ovlaš ih premažite bešamelom i obložite ploškama pečene tikve. Na njih složite ploške gaude te posipajte komadićima gorgonzole. Ponovite slijed dok ne utrošite sve sastojke (2–3 reda). Lazanje pecite približno 25 minuta na 200 °C. Nakon pečenja ostavite ih da kratko miruju, potom narežite.

alisa @ 10:50 |Komentiraj | Komentari: 0
Arhiva
« » lis 2017
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
AdSense
Brojač posjeta
145122
Index.hr
Nema zapisa.